top of page
IMG_5725.jpg

Op de haven... real life watersport serie  

 

Door Watersport tv online

Aflevering 1:

In de nieuwe real life serie 'Op de haven' kun je het reilen en zeilen volgen op de Woudhaven, een passantenhaven gelegen aan de oevers van het Alkmaardermeer. Enkele jaren geleden hebben Brigitte en Kees, een ondernemend stel, de Woudhaven overgenomen. Ze zitten vol plannen en zijn druk bezig met het opknappen van de haven, de voorbereidingen voor de bouw van een havenkantoor en restaurant en het runnen van een B&B op een Lemsteraak. Naast de haven hebben zij een paardenpension en een chateau in Frankrijk. Op de haven komen veel passanten, maar liggen ook diverse kleurrijke vaste ligplaatshouders.

Aflevering 2:

Op de Woudhaven hoef je je als eigenaar nooit te vervelen. Als Kees bezig is met de dagelijkse schoonmaak van het toiletgebouw wacht achter een van de deuren een verrassing. De ruimte is helemaal groen van het gras. De hogedrukspuit doet wonderen. Na deze klus doet Kees met Brigitte een rondje over de haven. Daarna gaan ze even kijken bij de paarden en schapen die op de dijk langs het Noordhollandsch kanaal lopen te grazen. Het is mooi weer en Kees heeft wel zin in een vaartochtje over het Alkmaardermeer. Hij belt met vrijwilliger Hennie, die op de veerboot vaart. Met deze boot komt hij Kees en Brigitte ophalen bij een strandje. Samen varen ze naar het eiland van de Zaanlandsche Zeil Vereniging. Kees loopt met het idee feesten en partijen te gaan organiseren en ziet voor speciale themafeesten het ZZV eiland als een ideale locatie. Op het eiland wordt het drietal opgewacht door een beheerster. Ze mogen even rondkijken. Dan is het tijd om terug te gaan naar de Woudhaven.

Aflevering 3:

In zijn omgeving snapte niemand wat Kees in de verpauperde Woudhaven zag. Het weerhield hem er niet van om met partner Brigitte het avontuur aan te gaan en de passantenhaven nieuw leven in te blazen. Inmiddels een paar jaar verder is er veel gebeurd op de Woudhaven en is het een geliefde plek geworden onder de vaste ligplaats houders, maar ook de passanten. Iedere avond maakt Kees een rondje met zijn bootje om bij de passanten het liggeld te innen. En dat is vaak een tijdrovende bezigheid. Voor alle gasten neemt Kees uitgebreid de tijd. En het afrekenen met zijn pin-automaat is ook iedere keer een uitdaging. De Woudhaven is gelegen aan de Woude, langs de oevers van het Alkmaardermeer.

Aflevering 4:

Deze vierde aflevering van de real life serie 'Op de haven' begint op een mooie najaarsdag. Goed weer om de paarden die op de dijk langs het Alkmaardermeer lopen, op stal te gaan zetten. Kees en Brigitte gebruiken een vlot om de edele viervoeters over te varen naar de vaste wal. In de aanloop naar het nieuwe seizoen is er altijd wel wat te doen. Kees is een bezig met een pont waarmee bezoekers/ passanten en ligplaatshouders zelfstandig over het water naar de Woudhaven kunnen. Daarnaast heeft het ondernemende stel in Frankrijk een chateau gekocht, waar ook genoeg te doen is. We krijgen een exclusieve rondleiding. De lemsteraak die op de Woudhaven als B&B wordt gebruikt is bijna klaar om te water te gaan.

logo watersport tv.jpeg
bottom of page