top of page

SNELVAREN

Van mei tot en met oktober kunt u met een ontheffing snelvaren op De Deilings op het Alkmaardermeer. 

Om op doordeweekse dagen tussen 08.00 uur en zonsondergang in het gebied te mogen varen kan een beperkte ontheffing aangevraagd worden. Deze ontheffing bestaat uit twee delen. Deel A kan kosteloos aangevraagd worden via een speciaal aanvraagformulier. Deel B kan gekocht worden via de kaartautomaat op recreatieterrein De Woudhaven. Deel A en B vormen gezamenlijk de geldige ontheffing voor de duur die op deel B staat aangegeven. Het tarief is € 6,00 per 2 uur. Een volledige ontheffing is om de hele week tussen 08.00 uur en zonondergang te varen.

Op de website van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer vind u de volledige informatie.

Op de andere delen van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer geldt, zoals op het meeste openbare vaarwater, een snelvaarverbod. Dit betekent dat er niet sneller gevaren mag worden dan zestien kilometer per uur en binnen de gemarkeerde vaargeulen niet sneller dan twaalf kilometer per uur.

 

Verbod jetski’s e.d.
Op het gehele Alkmaarder- en Uitgeestermeer zijn jetski’s, waterjetpacks, hydro jetpacks, flyboards, waterscooters, jetboards, propellorboten, hovercrafts en watervliegtuigen verboden. Dit geldt ook voor het snelvaargebied.

De soorten ontheffingen met uitgangspunten en voorwaarden staan in het 'Beleid snelvaren Alkmaardermeer', dat door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum op 6 april 2010 is vastgesteld. Ook staat hierin vermeld hoe handhaving en evaluatie plaatsvinden en waar klachten gemeld kunnen worden en welke voorzieningen er zijn.

bottom of page